Пријава квалификованим дигиталним сертификатом

За приступ електронским сервисима на порталу "Сезонски радници" користи се јединствена, специјално дизајнирана апликација ПорталСР, коју можете преузети кликом на банер испод.

Апликација ПорталСР се једноставно инсталира на локални рачунар корисника и након покретања и уноса ПИН-кода Квалификованог електронског сертификата приступа се порталу "Сезонски радници".

Упутство за коришћење апликације ПорталСР можете преузети ОВДЕ.

Додела овлашћења особи у правном лицу

Када је корисник (овлашћено лице, законски заступник, овлашћени корисник система) улогован на систем и када је одабрао одређеног послодавца, корисник може додати још једног корисника који ће моћи да обавља активности на порталу у име организације (односно особу која може да додаје сезонске раднике у име организације).

Слика 1 приказ опције за регистрацију послодавца правно лице

Како би процес регистрације био успешно завршен обавезна је попуна поља е-поште како би кориснику стигао активациони емаил.

Слика 2 приказ форме за регистрацију послодавца правно лице

Када корисник дода особу задужену за ангажовање сезонских радника, том кориснику ће бити прослеђен активациони емаил који ће му омогућити да подеси своју приступну шифру.

Регистровање послодавца - физичко лице

Како би корисник регистровао новог послодавца - физичко лице неопходно је да на панелу изабере опцију ”Регистрација послодавца - физичко лице”

Слика 3 приказ опције за регистрацију послодавца физичко лице

Након тога приступа попуњавању формулара:

Слика 4 приказ формулара за регистрацију послодавца физичког лица

Када корисник унесе ЈМБГ физичког лица неопходно је да кликне на иконицу за освежавање како би се аутоматски учитали преостали подаци о физичком лицу. Уколико је ЈМБГ невалидан поља попут име, презиме, адреса и општина се неће аутоматски попунити и таквог корисника није могуће додати у систем. Како би процес регистрације био успешно завршен обавезна је попуна поља е-поште како би кориснику стигао активациони емаил.

Упутство како се регистровати на портал сезонских радника као послодавац можете преузети ОВДЕ.